nl / fr
DOE MEER MET
JE
GELD

Veilig
beleggen

Veilig beleggen

Je geld en gegevens zijn gevoelige zaken

Hier leggen we uit hoe we ze beveiligen:

AFM-vergunning

We staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Brokers met een AFM-vergunning moeten aan hoge eisen voldoen. Wij doen dat. Dit betekent extra zekerheid voor jou.

Samen met ABN AMRO

Je geld staat bij ABN AMRO Clearing. ABN biedt achter de schermen het systeem aan waarmee jij aandelen kunt kopen en verkopen.

Gegarandeerd tot €100.000

Door het Depositogarantiestelsel (DGS) is het geld op je ABN geldrekening gewaarborgd tot €100.000. Bij een faillissement van ABN is je geld tot dit bedrag gewaarborgd, onder deze voorwaarden.

Je beleggingen beschermd

Je beleggingen worden beschermd door de Nederlandse Wet giraal effectenverkeer en zijn gescheiden van het vermogen van BUX. Deze wet zorgt ervoor dat jouw beleggingen veilig zijn in geval van het faillissement van BUX B.V.

In het uitzonderlijke geval dat BUX deze regels van vermogensscheiding onvoldoende zou hebben nageleefd, dan vallen jouw aandelen en geld bij een faillissement van BUX B.V. onder de voorwaarden van het beleggerscompensatiestelsel (BCS) en zijn ze beschermd tot een bedrag van €20.000.

Moeiteloos geld storten en opnemen

Je kunt op ieder moment, kosteloos en zonder gedoe, geld opnemen van en storten naar je BUX Zero rekening.

GETEST DOOR VEILIGHEIDSEXPERTS

Onze systemen worden regelmatig getest door online veiligheidsexperts. Zo blijven we bestand tegen bezoekers met kwade bedoelingen.

VERSLEUTELDE DATA

Alle servercommunicatie is TLSv1.2 versleuteld. Dit doen we om digitale gluurders niet aan hun trekken te laten komen.

HET BLIJVEN JOUW AANDELEN

De aandelen van BUX Zero klanten worden apart gehouden in Stichting BUX Custody. Dit betekent dat mocht BUX B.V. failliet gaan, jouw aandelen buiten schot blijven.

We staan voor je klaar

Voor al je vragen staat ons supportteam voor je klaar. Gewoon vanuit Amsterdam en in het Nederlands. Neem contact op via de app, stuur een mail of bel. We zijn er voor je.