DOE MEER MET
JE
GELD

Commissievrij beleggen
met de Zero Order

De Zero order

Voor een Zero Order betaal je geen commissie wanneer je een Europees aandeel koopt of verkoopt. Dat is meteen het belangrijkste verschil met de Marktorder en de Limietorder.

Daarnaast zijn er nog een paar verschillen waarmee je rekening moet houden.

Moment van uitvoering

Een verschil met de Marktorder is dat de Zero Order niet direct wordt uitgevoerd. Wij sturen namelijk alle Zero Orders van onze gebruikers van een dag aan het eind van de handelsdag, tussen 4 en 5 uur ‘s middags, naar de beurs om uitgevoerd te worden. We noemen de periode tussen 4 en 5 het tijdraam. De deadline om nog een order te kunnen plaatsen, 4 uur, noemen we de Cutoff Time

Voor de Zero Order gelden de volgende regels:

  • Zero Orders die geplaatst zijn voor de Cutoff Time kunnen niet meer gecancelled worden zodra het tijdraam geopend is.
  • Zero Orders die geplaatst zijn na de Cutoff Time zullen worden meegenomen naar het tijdraam van de volgende handelsdag.

Uitvoeringsprijs

Omdat de koers kan stijgen of dalen tussen het moment van plaatsen van een Zero Order en de daadwerkelijke uitvoering aan het eind van de handelsdag, hebben we een beschermingsmaatregel ingebouwd.

  • Voor een kooporder mag het koersverschil niet hoger zijn dan 4%.
  • Voor een verkooporder mag het koersverschil niet lager zijn dan 5%.

Een Zero Order die om een van deze redenen niet uitgevoerd kan worden zal worden gecancelled en je ontvangt het bericht ‘order afgewezen’ in je inbox. Deze Order wordt vervolgens niet bewaard of naar een volgend tijdraam geplaatst.

Niet gegarandeerd uitgevoerd

Wanneer een Zero Order om een andere reden niet uitgevoerd kon worden, dan zal dit na het sluiten van het tijdraam bekend worden gemaakt. Je ontvangt in dat geval het bericht ‘order geannuleerd’ in je inbox. Ook in dit geval zal de Zero Order niet worden bewaard of worden meegenomen naar het volgende tijdraam.

Een Zero Order intrekken

Wil je zelf je ingelegde Zero Order terugtrekken, dan kan dit alleen maar tijdens openingstijden van de markt en voor de Cutoff Time.

Amerikaanse aandelen

Voor het kopen en verkopen van Amerikaanse aandelen rekenen we geen commissie voor de Zero, Markt- en Limietorders. Bij deze aandelen is er een valutatoeslag van kracht, omdat je met euro’s aandelen koopt die in dollars geprijsd zijn. Daarover lees je hier meer.